Ieri, 23 mai a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău au continuat activitățile pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și creșterea gradului de siguranță rutieră.
Activităţile s-au desfăşurat pe principalele artere rutiere din județul Buzău și au vizat depistarea şi scoaterea din trafic a conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, care efectuează depășiri neregulamentare, conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe cu efect psihoactiv, dar și pietonii care pun în pericol circulaţia pe drumurile publice prin nerespectarea regulilor de circulație.
Poliţiştii au acționat şi pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive, aparatele radar amplasate înregistrând 72 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise. Împotriva a 9 conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile, respectiv 120 de zile.
Cu cea mai mare viteză – 153 km/h – a fost înregistrat de aparatul radar autoturismul unei bărbat de 49 de ani, din București, ce rula pe DN2E85, în afara localității Costești.
Alte 5 permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, neacordarea priorității de trecere celor care aveau acest drept, dar și pentru neprezentarea în termen de 24 de ore la poliție în urma unui accident soldat doar cu pagube materiale.
Sancţiuni au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (7), dar şi 12 pentru alte abateri în trafic.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 55.000 de lei.
Activitățile vor continua și în perioada următoare pentru conştientizarea participanților la trafic cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație, în vederea creșterii gradului de siguranţă rutieră pe drumurile din judeţ.
De asemnea, polițiștii au întocmit trei dosare penale sub aspectul săvârșirii infacțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis i-a fost anulat, dar și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.
Poliţiştii rutieri solicită conducătorilor de autovehicule să circule cu atenţie, calm şi să dea dovadă de respect în trafic, deoarece un comportament agresiv va spori major riscul de a fi implicat într-un eveniment rutier cu urmări nedorite.
Sursa: Realitatea de Buzau