Politistii locali nu vor mai sustine probele fizice. Consilierii locali vor vota hotararea.

În luna mai a anului în curs, consilierii locali municipali au aprobat un proiect de hotărâre care impunea poliţiştilor locali să susţină probe sportive pentru atestarea aptitudinilor fizice. După un studiu mai atent, edilii au hotărât că hotărârea CLM nu poate fi îndeplinită şi vor supune propunerea de revocare a ei în următoarea şedinţă de Consiliu.

În şedinţa ordinară a Consiliului Local Municipal din 28 septembrie, consilierii vor trebui să revoce o hotărâre anterioară, adoptată în luna mai a anului în curs.

Respectiva hotărâre de Consiliului impunea susţinerea unor probe sportive periodice pentru atestarea fizică a poliţiştilor locali.

Conform unei dispoziţii a Primarului, între 20 şi 24 august ar fi trebuit să se desfăşoare la stadionul de atletism probele sportive ale poliţiştilor locali contractuali.

Poliţiştii s-au prezentat dar nu au susţinut aceste teste pentru că nu aveau adeverinţe medicale.

Medicii nu sunt dispuşi să le elibereze pentru că nu cunosc antecedentele medicale ale pacienţilor şi nici nu s-a stabilit cine ar trebui să achite contravaloarea unui pachet complet de analize pentru fiecare poliţist local.

Din aceste motive, în următoarea şedinţă CLM va trebui ca hotărârea de Consiliu din luna mai să fie revocată.

Articolul precedentDeșeurile de la Rîmnicu Sărat, motiv de amenzi uriașe
Articolul următorBuzăul, sub avertizare meteo. Temperaturile scad simtitor