În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, ca urmare a neregulilor constatate fiind aplicate 101 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 43.000 de lei. 

Pentru că nu au respectat regimul legal de viteză, 42 de conducători auto au fost sancţionaţi de poliţişti, iar 7 dintre ei au predat permisele pentru 90 de zile.

Cea mai mare viteză pe timp de noapte – 168 km/h a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui bărbat de 38 de ani, depistat la volanul autoturismului pe DN2E85, în localitatea Căldărușanca.

Poliţiştii au mai aplicat sancţiuni contravenţionale în cazul conducătorilor auto şi pentru neutilizarea centurii de siguranţă (8), pentru conducerea autovehiculelor cu diferite defecţiuni tehnice (6), dar şi pentru alte abateri în trafic (20).

Poliţiştii au reţinut alte 3 permise de conducere pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar și pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului.

Pe lângă şoferii indisciplinaţi, poliţiştii rutieri au mai sancţionat şi 14 pietoni care şi-au pus viaţa în pericol prin modul în care au ales să traverseze.

Tot ieri, poliţiştii au întocmit un dosar penal care a vizat conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. În acest caz, o femeie în vârstă de 45 de ani, din Gura Teghii, a fost depistată în orașul Nehoiu, iar la testarea cu aparatul etilotest a reieţit o concentraţie de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentStart Maraton Antiviolență!
Articolul următorCristea Constantin și Ilie Mihail-Gabriel numiți în funcțiile de subprefecți ai județului Buzău