În perioada 10 – 12 septembrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 384 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 54 de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

Astfel, începând cu vineri, 10 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier Buzău, au organizat şi desfăşurat acţiuni ce au avut ca scop depistarea conducătorilor auto care depăşesc limita legală de viteză, atât în localităţi cât şi în afara acestora.

Acţiunile au continuat în zilele de sâmbătă şi duminică pentru depistarea şi scoaterea din trafic a şoferilor care s-au urcat la volan, după ce au consumat băuturi alcoolice.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 189 de şoferi „grăbiţi„ care au călcat prea tare pedala de acceleraţie, dintre aceştia 35 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Cu cea mai mare viteză – 164 km/h – a fost înregistrat de aparatele radar, autovehiculul unui bărbat de 47 de ani, din Mizil, ce rula pe DN1B, în afara localităţii Ulmeni.

Alte 19 permise de conducere au fost reţinute pentru neacordarea de prioritate, pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare, pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, pentru nerespectarea semnificiaţiei culorii roşii a semaforului electric şi pentru neoprirea la semnalul regulamentar al poliţiştului rutier.

Sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (38), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (22), dar şi 66 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 170.000 de lei.

Sursa: Realitatea de Buzau