Astăzi, începând cu ora 13:00, la sediul ISU Buzău a avut loc ceremonia de avansare în grad a cadrelor militare de la nivelul instituției, precum și prezentarea ultimei achiziții intrată în dotarea pompierilor buzoieni. Activitățile au făcut parte din seria celor organizate cu prilejul Zilei Pompierilor din România. La aceste activități au participat reprezentați ai Consiliului Judetean Buzău și Instituției Prefectului județului Buzău.

Cu ocazia Zilei Pompierilor din România au fiost avansați în grad, înainte de termen, șase subofițeri și un ofițer din cadrul ISU Buzău.

Cea mai recentă dotare ce a intrat în rândul tehnicii de intervenție a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Neron Lupașcu” al județului Buzău este un modul cisternă achiziționat cu sprijinul Consiliului Județean Buzău.

Acest tip de modul are o capacitate de 8.000 de litri, este dotat cu diferite sisteme special destinate ce facilitează refularea apei la nevoie și umplerea rapidă, fiind indispensabil la intervențiile în zonele greu accesibile sau fără surse de alimentare și în misiunile ce necesită cantități mari de apă la flux continuu pentru stingerea incendiilor de amploare.

 

Sursa: Realitatea de Buzau