Din 28 decembrie 2018, poliţiştii pot emite ordine de protecţie provizorii faţă de agresori, fie ei soţi, concubini, fii sau alţi membrii ai familiei şi chiar să îi evacueze din locuinţă. Până la acest moment, poliţiştii buzoieni au emis 8 ordine de protecţie provizorii, 5 în mediul urban şi 3 în mediul rural.

În baza prevederilor legale care au intrat în vigoare de la sfârşitul anului trecut, poliţiştii au dreptul să emită imediat un ordin de protecţie provizoriu faţă de agresor şi să îl evacueze din locuinţă, chiar dacă este proprietarul. Ordinul de protecţie provizoriu se emite imediat de către poliţişti atunci când se constată că există un risc iminent într-o familie. În doar câteva zile, la nivelul judeţului Buzău au fost emise 8 astfel de ordine.

În cazul judeţului Buzău, 7 dintre cei puşi sub interdicţie sunt bărbaţi, dar şi o femeie a simţit rigorile legii. Încălcarea oricărei măsuri dispuse constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an.

Obligaţiile şi interdicţiile dispuse împotriva agresorilor prin ordine de restricţie provizorii devin obligatorii imediat după emiterea acestora, fără somaţie şi fără trecerea vreunui termen.

Articolul precedentCamere mobile pentru rovinietă la Poșta Câlnău. Consola fixă a fost distrusă de un șofer
Articolul următorCutremur puternic resințit miercuri la Buzău