După ce le-a fost distrusă una dintre consolele de la Poşta Câlnău, autorităţile de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii au găsit, totuşi, o metodă pentru a verifica rovinietele. Au amplasat la faţa locului un sistem de camere mobile. Până la refacerea sistemului distrus de un şofer este posibil ca în fiecare zi traficul să fie astfel monitorizat.  

Zilele trecute, una dintre consolele sistemului instalat şi pus în funcţiune înainte de Crăciun a fost dărâmată de un şofer care a scăpat maşina de sub control. Până la refacerea consolei şi repunerea în funcţiune a sistemului, decidenţii de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii au adoptat o soluţie aplicată şi în perioada în care camerele de la Podul Mărăcineni nu operau, ca urmare a lucrărilor de consolidare de la pod. Au postat un sistem de camere mobile, tot pe amplasamentul de la ieşire din Poşta Câlnău, spre Râmnicu Sărat.

Camerele mobile au aceleaşi particularităţi de a înregistra toate autovehiculele care tranzitează zona, fiind uşor detectabile autoturismele pentru care nu a fost plătită taxa de drum.

Reamintim că, înainte de Crăciun, camerele de la Podul Mărăcineni au fost demontate şi amplasate tot pe DN 2 E 85, la ieşire din localitatea Poşta Câlnău, spre Râmnicu Sărat.

Articolul precedentAccident, pe strada Nicolae Titulescu
Articolul următorPolițiștii au de lucru. 8 ordine de protecție emise la Buzău