Luni, 22 februarie a.c., în intervalele orare 09.00 – 13.00 și 15.00 – 18.00, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Buzău au organizat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere ce s-ar putea produce pe fondul indisciplinei pietonale sau pe fondul neacordării priorității de trecere pietonilor aflați regulamentar în traversarea drumului.

Astfel, poliţiştii au aplicat 25 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 13 pentru abateri ale pietonilor.

Pentru neregulile constatate în trafic în data de 22 februarie a.c., poliţiştii au aplicat 199 de sancţiuni contravenţionale, cu o valoare totală de peste 50.000 de lei.

Din totalul acestora, 58 au fost pentru depăşirea regimului legal de viteză, 18 pentru diferite defecţiuni tehnice ale autovehiculelor, 19 pentru neportul centurii de siguranţă, iar 40 pentru alte abateri rutiere.

De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 20 de permise de conducere.

Dintre acestea, 9 au fost pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise, 4 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar, 4 pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare şi 3 permise pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Sursa: Realitatea de Buzau