Cătălin Simion, polițistul local de la Poliția Locală Buzău, în vârstă de 48 de ani, care s-a luptat pentru viață pe un pat de la ATI aproape o săptămână a decedat în această dimineață.

Bărbatul a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2 iar starea sa de sănătate s-a deteriorat rapid. Cătălin Simion a fost un polițist local respectat, care își făcea întotdeauna datoria față de semeni și față de comunitate.

Marțea trecută s-a simțit rău și a mers la spital. Nefiind locuri în zona de triaj epidemiologic, bărbatul a așteptat în mașină aproape șapte ore. Ulterior a fost văzut de medicul de la UPU, care i-a prescris o rețetă și l-a trimis acasă. A doua zi, Cătălin Simion deja se simțea foarte rău. Soția a mers cu el la Gârlași, unde medicii l-au oprit pentru investigații. Vineri a fost trimis cu ambulanța la Spitalul Județean Buzău, unde a fost dus direct pe ATI pentru că nu mai putea respira singur.Timp de șase zile, Cătălin Simion s-a luptat din răsputeri pentru viață. Virusul parșiv l-a învins și, în dimineața acestei zile, inima i s-a oprit.

Un om ce a fost în „prima linie” din ziua 1 a pandemiei fara a i se recunoaște meritele.Din contra,conducerea primăriei nu ii recunoaște nici măcar drepturile consfințite de lege. Domnule Primar, nici acum nu o sa recunoașteți buletinul de expertizare al D.S.P.-ului?”, este un mesaj postat de Sindicatul Polițiștilor Locali Buzău pe pagina de facebook.

Sursa: Realitatea de Buzau