În perioada 29-31 octombrie a.c. a avut loc prima competiţie pe un râu artificial de rafting în România – Cornişa IRF Rafting Cup 2021, în judeţul Botoşani. Competiţia s-a desfăşurat pe 4 discipline, respectiv Sprint, Head2Head, Slalom, Downriver, pe categoriile R4, Open Men şi Open Women.

La categoria R4 (echipaj cu 4 membri), a participat şi echipa Rafting Club Nehoiu, din care face parte poliţistul buzoian Moise Marius Alexandru. Buzoianul şi-a făcut mândru judeţul de origine, dar şi echipa profesională a poliţiei buzoiene, prin câştigarea locului III al podiumului.

Marius este absolvent al Şcolii de agenţi de poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, promoţie 2012. În cei 9 ani de activitate, şi-a desfăşurat serviciul în dispozitivul de ordine şi siguranţă publică atât în mediul urban, cât şi în mediul rural în zona Nehoiu, în prezent fiind încadrat ca poliţist rutier la Poliţia oraşului Nehoiu.

Agentul şef adjunct Moise Marius Alexandru, locuitor al oraşului Nehoiu, tată, sportiv, poliţist, demonstrează că a te regăsi presupune să îmbini deopotrivă pasiunea, profesia, rolul de părinte, dar şi de îndrumător al comunităţii din care faci parte.

Cu o copilărie petrecută în avalul Lacului de acumulare Siriu, pe cursul spectaculos printre munţi al râului Buzău, Marius este poliţistul care dovedeşte că simţul şi asumarea apartenenţei unui loc, generează versiunea cea mai frumoasă a unui om.

Râul Buzău a fost cel care i-a insuflat pasiunea pentru rafting, prima competiţie la care a participat fiind în anul 2018. De atunci, poliţistul a concurat în fiecare an, alături de ceilalţi 3 membri ai echipajului, doi români şi un francez, la diverse competiţii naţionale şi internaţionale de profil, adjudecându-şi locuri ale podiumului.

Poliţia buzoiană felicită şi urează întregii echipe –Moise Marius, Albu Florin, Ion Claudiu şi coechipierului francez Alain, mult succes şi la cât mai multe trofee!

INFO DE BACKGROUND

Traseul de la Cornişa este singurul traseu artificial de river rafting din România, dar şi din estul Europei. Are o lungime de 280 de metri şi diferite grade de dificultate imitând cu fidelitate senzaţiile oferite de râurile învolburate de munte. Locaţia este destinată competiţiilor naţionale şi internaţionale.

Cel mai apropiat traseu din această categorie este în Slovacia, iar cel mai mare, în Londra.  Pentru a imita senzaţia de râu învolburat au fost montate instalaţii speciale şi foarte moderne, cu pompe şi orificii prin care apa este împinsă la suprafaţă. Sistemul se poate seta pe nivele de dificultate, în funcţie de forma fizică şi experienţa practicanţilor, adică de la începător şi până la extrem, dedicat mai ales competiţiilor.

Imagine

ImagineImagine

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentSCHIMBARE MAJORĂ pentru românii cu credite în FRANCI ELVEȚIENI. Ce se modifică de la 1 ianuarie
Articolul următorFoto: Accident pe DN2E85, la ieșire din Buzău spre Ploiești