În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, ca urmare a neregulilor constatate fiind aplicate 177 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 58.000 de lei.

În data de 9 martie a.c., polițiștii rutieri și de ordine publică au desfăşurat activităţi în trafic pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere care s-ar putea solda cu victimizarea pietonilor. 61 de pietoni care au fost surprinşi de poliţişti în timp ce săvârşeau abateri expunându-se riscului rutier, aşa că acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale şi reiterate prevederile şi obligaţiile legale.

Şi şoferii care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea drumului au fost sancţionaţi, 9 permise fiind reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce  din cauza unor astfel de abateri. Poliţiştii au acționat, de asemenea, pe principalele drumuri naţionale şi judeţene, pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive.

Au fost aplicate 47 de sancţiuni contravenţionale nerespectarea limitelor maxime admise de viteză, iar împotriva a 8 conducători auto s-a luat măsurat complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile. Cu cea mai mare viteză – 156 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui bărbat de 37 de ani, din Galați, ce rula pe DN2E85, în afara localității Poșta Câlnău.

Poliţiştii au mai aplicat sancţiuni contravenţionale pentru conducerea autovehiculelor cu diferite defecţiuni tehnice(4), pentru neportul centurii de siguranţă (17), dar şi pentru alte abateri în trafic (33).

Poliţiştii au mai reţinut alte 3 permise de conducere pentru nerespectarea semnalelor polițistului rutier, pentru depășiri neregulamentare și pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentDaniel Țiclea: În astfel de situații se văd caracterele oamenilor
Articolul următorMinisterul Apărării atrage atenția astăzi asupra unui nou fake- news