Institutia Prefectului Județul Buzău a organizat, astăzi, la ora 11.00, o conferință de presă pe tema refugiaților din Ucraina, dar și a panicii create de o creștere a prețurilor la combustibili sau de diferite informații apărute în spațiul public care ar fi creat panică în rândul polulației. 

Prefectul județului Buzău a vorbit și de o știre falsă apărută ieri în spațiul public, în care șeful pentru protecția civilă din cadrul Primăriei Buzău ar fi transmis ieri o informație prin care adăposturile anti-aeriene de la subsolurile blocurilor din municipiul Buzău, ar trebui să fie golite în termen de 24 de ore. Prefectul Daniel Țiclea a precizat că, în urma discuțiilor cu ISU Buzău, mesajul ar fi fost cel de igienizare a acestor spații, în urma unor verificări făcute de ISU. 

Un alt eveniment din județul Buzău, despre care prefectul spune că dacă s-ar fi propagat mai mult în spațiul public ar fi creat panică, a fost cel prin care Primăria Rm. Sărat anunța că vor continua exercițiile de alarmare cu sirenă. 

”Nu vreau să-mi imaginez ce ar fi fost astăzi în Rîmnicu Sărat dacă se făceau astfel de exerciții. Astfel de exerciții se poat face numai după o informare temeinică a oamenilor, că nu toși oamenii se uită pe facebook și mai ales cei bătrâni și cei speriați sau încordați de toată situația asta, să vadă că este doar un exercițiu, care era programat pe 10 ale lunii. din fericire s-a luat legătura rapid cu Primăria Râmncu Sărat și s-a reglementat situația în timp util” a spus prefectul Daniel Țiclea.

Apelul prefectului este de a se acționa cu calm și sub coordonarea CJCCI Buzău, înființat la nivelul ISU Buzău.  

Subprefectul Constantin Cristea a vorbit despre cum au decurs lucrurile azi noapte, când peste 100 de refugiați din Ucraina au fost îmbarcați cu destinația Brașov, de unde s-au urcat într-un tren spre Budapesta. Această acțiune s-a desfășurat fără ncdente. Mijloacele de transport cu care refugiații au fost transportați de la Buzău la Brașov au fost asigurate de garnizoana a II-a de infanterie Getica. De asemenea, prefectul a spus că se va încerca distribuirea refugiaților către Tabăra de la Poiana Pinului, iar astăzi au fost 10 refugiați care au plecat spre București, cu mașini puse la dispoziție de Prefectură, să ajungă la aeroport pentru a pleca în alte țări cu avionul. De asemenea, o parte dintre cei cazați al Pensiunea Maria vor să stea pe termen mediu în această locație, până lucrurile se vor liniști în țara lor. 

Prefectul a anunțat că începând de luni, 14 martie, se vor relua activitățile de audiențe la Instituția Prefectului județului Buzău. 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentANOFM oferă cetățenilor ucraineni înregistrați în evidențele instituției servicii gratuite
Articolul următorPietonii și vitezomanii, în vizorul polițiștilor buzoieni