Peste un milion de euro obținuți de o grupare de proxeneți buzoieni. Ce au descoperit polițiștii la percheziții

Mai multe femei au fost obligate să se prostitueze în ţări din Uniunea Europeană, poliţiştii din Buzău efectuând, luni, percheziţii la două persoane bănuite de aceste fapte. În urma descinderilor au fost confiscate sume importante de bani, iar 20 de persoane au fost duse la audieri.

Potrivit Poliţiei Buzău, ancheta în acest caz se desfăşoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău. Au fost făcute şapte percheziţii în judeţele Buzău şi Ilfov, la mai multe imobile aflate în proprietatea unui buzoian de 38 de ani şi a unei femei de 65 de ani, din Râmnicu Sărat.

„Din cercetări a reieşit faptul că, din 2010 până în prezent, doi buzoieni ar fi determinat mai multe femei să practice prostituţia, în tări din Uniunea Europeană, cu scopul de a dobândi foloase patrimoniale în propriul interes.

Ulterior, din veniturile obţinute ilicit, aceştia ar fi achiziţionat bunuri imobile şi autoturisme de lux”, arată sursa citată.
Conform poliţiştilor, prejudiciul a fost estimat la aproximativ 1,2 milioane de euro.

În urma descinderilor, 20 de persoane au fost duse la sediul Poliţiei Râmnicu Sărat pentru cercetări, printre care şi buzoianul de 38 de ani.

În urma percheziţiilor efectuate, de la locaţiile verificate au fost ridicate importante sume de bani, 19.000 de euro şi 1.300 de dolari, laptopuri, 20 de telefoane mobile şi două unităţi centrale, dar şi arme albe (bâte, sabie, macete), două autoturisme de lux şi aproximativ 200 de grame de materie vegetală în formă vrac susceptibilă a avea efecte psihoactive.

Totodată, pentru a fi recuperat prejudiciul va fi instituit sechestru asigurator pe trei dintre imobilele deţinute de bănuit.

Articolul precedentMașină avariată de o creangă căzută, pe Bulevard
Articolul următorMinistrul apelor și pădurilor, Ioan Deneș, așteptat marți la Buzău