De vineri până azi, peste 100 de buzoieni s-au prezentat la spital, pentru a primi îngrijiri, în urma căzăturilor pe gheaţă.

Zăpada căzută din abundenţă zilele trecute nu le dă de lucru numai drumarilor, ci şi medicilor de la secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean. De vineri până azi, peste 100 de buzoieni s-au prezentat la spital, pentru a primi îngrijiri, în urma căzăturilor pe gheaţă.

Prima zăpadă a lui 2019 le-a dat serios de lucru medicilor de pe Sectia Ortopedie a Spitalului Judeţean. Doar în trei zile, la Unitatea de Primiri Urgenţe, s-au prezentat 110 buzoieni care au suferit în urma căzăturilor pe gheaţă, necesitând îngrijiri de specialitate. În cele mai grave dintre cazuri, medicii au dispus internarea pacienţilor, pentru eventuale intervenţii chirurgicale. La această oră sunt internaţi pe secţia de Ortopedie a Spitalului Judeaţean 22 de pacienţi.

Cei mai expuşi la astfel de accidente sunt vârstnicii, care au obiceiul de a-şi face cumpărăturile la primele ore ale dimineţii. Pentru a evita accidentările, li se recomandă ca în această perioadă să-şi amâne plimbările matinale şi să delege membrii mai tineri ai familiei pentru cumpărăturile uzuale.

Articolul precedentAlertă, la Buzău ! Bebelușul născut de o mamă bolnavă de gripă a decedat
Articolul următorMăsuri stricte, pentru prevenirea epidemiilor, în spitalele buzoiene