Bebelușul unei adolescente de 15 ani, bolnavă de gripă, a decedat

Buzăul intră pe harta județelor în care sunt prezente cazuri de gripă. Temutul virus a fost confirmat, astăzi, la doi pacienți, un copil în vârstă de doi ani, din Buzău, și o fată de 15 ani, din Râmnicu Sărat. Adolescenta era însărcinată, iar la câteva ore după ce a născut la Maternitatea Buzău, bebelușul a decedat.

Oficialii de la D.S.P. spun despre adolescentă că nu s-a preocupat de sarcină și că, în perioada de dinaintea trat[rii la Boli Infecțioase, de fiecare dată când a ajuns la medic, a refuzat mai multe tratamente. Acum este internată la Spitalul ”Marie Curie” din Capitală. Urmează să se stabilească dacă decesul bebelușului a survenit din cauza virusului gripal.

Între timp, autoritățile din sănătate au dispus restricții de acces pentru vizitatori în toate unitățile medicale. La Maternitate și pe mai multe secții ale Spitalului Județean de Urgență, accesul este strict interzis.

În momentul de față, la Secția de Boli Contagioase a Spitalului Județean de Urgență sunt în monitorizare patru cazuri de suspiciuni de gripă, pacienții fiind adulți.

Articolul precedentCadavre de porci, abandonate la marginea Buzăului
Articolul următorPeste o sută de buzoieni au ajuns la spital după ce au căzut pe gheață