Ministerul Finanţelor a elaborat un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru un împrumut de 177 milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, bani cu care vrea să construiască două penitenciare. Unul dintre obiective va fi construit la Unguriu, în județul Buzău, și va avea o capacitate de 900 locuri de detenţie.

Pentru construirea penitenciarului de la Unguriu, din judetul Buzău, terenul pe care au funcţionat cele trei unităţi militare a trecut din administrarea Ministerului Apărării în cea a Ministerului Justiţiei, printr-o hotărâre de Guvern adoptată în noiembrie.

În locul celor trei unităţi militare va fi construit un penitenciar modern, care respectă toate cerinţele Curţii Europene a Drepturilor Omului.

Închisoarea va avea un regim semideschis. Vestea că la Unguriu se va construi cel mai modern peniteciar din ţară l-a bucurat pe primarul comunei, care spune că se vor crea noi locuri de muncă şi vor veni sume mai mari de bani la bugetul local.

„Se vor crea locuri de muncă, încă de când va începe transformarea în penitenciar a fostelor unităţi militare, dar şi apoi, când va funcţiona ca penitenciar. În plus, sutele de angajaţi ai penitenciarului vor plăti impozite la Unguriu. Asta înseamnă bani în plus pentru proiecte de infrastructură în comună”, a declarat Ciprian Tirizică, primarul din Unguriu.

Patrimoniul celor trei foste unitati militare de la Unguriu, desfiinţate de Ministerul Apărării în urmă cu 17 ani, cuprinde circa 15 hectare de teren şi nu mai puţin de 17 clădiri.

Articolul precedentANL construieşte locuinţe în cel de-al doilea municipiu al judeţului Buzău
Articolul următorJudețul Buzău va avea un nou steag