Există varianta schimbării sistemului de disputare, în Liga a II-A. Gloria Buzău ar putea juca, astfel, în play-out

”Grupul de lucru” al FRF, din care fac parte reprezentanţi ai tututor eşaloanele fotbalistice din România, inclusiv reprezentanţi ai FRF, LPF ia în considerare disputarea meciurilor din Liga a 2-a, după sistemul play-off / play-out. În opinia șefilor fotbalului românesc, acest sistem ar scurta durata sezonului, în contextual în care sezonul competițional se va relua, după cele mai optimiste estimări, la jumătatea lui mai. În acest caz, Gloria ar putea evolua în play-out, urmând să lupte pentru evitarea retrogrradării. Sunt însă mai multe necunoscute, din cauză că nu toate competitoarele au disputant același număr de meciuri. Într-o conjunctura favorabilă, clubul buzoian ar putea evolua, în play-off.

Majoritatea opiniilor formulate de reprezentanții cluburilor din Liga a 2-a converg, totuși, către actualul format. În acest caz, cele 14 etape rămase din eșalonul secund ar trebui să se dispute în mai puțin de o lună și jumătate, cu meciuri jucate din trei în trei zile.

Dacă se va adopta sistemul play-off, punctajul acumulat de competitoare în sezonul regulat nu se va înjumătăți, așa cum se întâmplă în Liga 1.

Articolul precedentUn fost procuror, director al Spitalului de Neuropsihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca
Articolul următorNoi interdicții și transport fracționat. Măsuri de ultimă oră ale Primăriei