Prin Hotărârea nr. 3/20.03.2020 a Comitetului Local Pentru Situații de Urgență s-au aprobat următoarele măsuri suplimentare:

 1. Toate persoanele care desfășoară activități ce implică contactul direct cu cetățenii (vânzători, casieri – încasatori, inclusiv din spațiile deschise), vor purta obligatoriu mască și mănuși de protecție;
 2. Se interzice accesul în toate parcurile de pe teritoriul administrativ al municipiului Buzău, zilnic, în intervalul orar 1900 – 0600 ;
 3. Se interzice accesul în locurile de joacă pentru copii, în locurile special amenajate pentru agrement și pe terenurile de sport.
 4. Se aprobă alocarea sumei de 9 lei /persoana /zi de izolare la domiciliu si aflate in evidența Direcției de Sănătate Publică a județului Buzău, pentru achiziționarea alimentelor de bază, necesare asigurarii hranei, la solicitarea acestora către Direcția de Asistență Socială a municipiului Buzău.
 5. Se prelungește valabilitatea tuturor abonamentelor de transport emise de Transbus SA, în luna martie 2020, eliberate pentru categoriile de persoane care beneficiază de gratuitate conform HCL nr. 100/26.04.2018, pe perioada stării de urgență.
 6. Se aprobă programul orar de transport al societății Transbus SA, valabil începând cu data de 21.03.2020, ce va fi aplicat până în momentul ridicării stării de urgență pe teritoriul României :
 • între orele 5:00 și 8:45 activitatea de transport public va funcționa la 75% din capacitatea actuală;
 • între orele 8:30 și 13:00 tot parcul auto se retrage în garaj;
 • de la ora 13:00 până la ora 17:00 se reia activitatea de transport public la 50% din capacitatea actual;
 • între orele 17:30 și 21:00 tot parcul auto se retrage în garaj;
 • între orele 21:00 și 23:30 se reia activitatea de transport public la 25% din capacitatea actual;
 • Pentru persoanele care își desfășoară activitatea în zonele industriale, transportul public local de călători va fi asigurat în continuare de traseele de ”Zonă” al căror program va rămâne neschimbat.

Dispozițiile prezentei hotărâri vor fi aduse la îndeplinire de către conducătorii instituțiilor și operatorilor economici, care își desfășoară activitatea pe teritoriul municipiului Buzău, precum și de către directorii și șefii de serviciu din cadrul Primăriei municipiului Buzău și Direcției de Asistență Socială.

Nerespectarea prevederilor prezentei hotărâri se sancționează conform prevederilor art. 28 din O.U.G. nr. 1/1999.

Articolul precedentPandemia ar putea trimite Gloria în play-out
Articolul următorPeste 100 de persoane în carantină, la Buzău