Autorităţile din Buzău au identificat 20 de locuri unde ar putea fi izolaţi şi monitorizaţi buzoienii care intră în contact cu persoane diagnosticate cu coronavirus. Este vorba despre o fostă tabără şcolară, aflată la circa 35 de kilometri de municipiului Buzău.

Prefectura a dat curs solicitării Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Buzău pentru identificarea unui spaţiu în care să poată fi asigurată carantinarea persoanelor cu risc înalt de transmitere a infecţiei cu Coronavirus, adică persoane care au intrat în contact cu pacienţi infectaţi cu acest nou virus.
Instituţia Prefectului a făcut demersuri pentru a găsi cât mai rapid o locaţie care să corespundă unor norme de igienă, să aibă apă potabilă, curent electric, căldură, grupuri sanitare.
După organizarea unei şedinţe comune alături de reprezentanţi ai mai multor instituţii abilitate s-a concluzionat că în acest scop poate fi folosită Tabăra ”Arbănaşi”, din comuna Beceni, spaţiu ce nu mai este folosit în prezent pentru cazarea elevilor.
În cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă de luni a fost aprobată o hotărâre prin care DJST Buzău pune la dispoziţie un pavilion de 20 de locuri din incinta taberei, în vederea asigurării carantinării.
În funcţie de numărul persoanelor cu înalt risc pentru transmiterea infecţiei, capacitatea de cazare poate fi extinsă. Direcţia de Sănătate Publică va asigura personalul medical şi materialele dezinfectante.
În prezent, la Buzău, 17 persoane se află în vizorul Direcţiei de Sănătate  Publică. Este vorba despre chinezi dar şi buzoieni care s-au întors din China.
Cinci persoane sunt în carantină încă de la finele lunii trecute, iar starea lor de sănătate este bună, nicio persoană nu a prezent simptome specifice coronavirusului iar zilele trecute, 12 chinezi au ajuns în judeţul Buzău, şi aceştia intrând în carantină. Dintre aceştia, 9 sunt la Pârscov, iar 3, la Buzău.
Articolul precedentAccident cu trei victime, pe DN10
Articolul următorCentrul iatoric al Buzăului își schimbă denumirea