Având în vedere dinamica deosebită a evoluției infecțiilor cu noul Coronavirus la nivel mondial și necesitatea de a proteja sănătatea populației, Instituția Prefectului a coordonat adoptarea unei hotărâri care privește folosirea unui spațiu suplimentar pentru asigurarea la nevoie a carantinării persoanelor cu risc înalt pentru transmiterea infecției cu noul Coronavirus, persoane asimptomatice.

Este vorba despre un corp de clădire aflat în incinta Secției exterioare de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Buzău. Spațiul respectiv, care va fi amenajat și dotat corespunzător de către Consiliul Județean Buzău, în regim de urgență, se adaugă, astfel, la centrul de carantină amenajat deja la Tabăra de la Arbănași.

De asemenea, două construcții modulare aflate în proprietatea Instituției Prefectului – Județul Buzău vor fi igienizate și amenajate cu sprijinul Consiliului Județean pentru a fi puse la dispoziție în caz de necesitate.

Direcția de Sănătate Publică Buzău și Spitalul Județean de Urgență vor asigura personalul medical și materialele sanitare necesare acestor spații, precum și hrana necesară atunci când situația o impune.

Articolul precedentTânăra suspectă de coronavirus, transportată la București
Articolul următorBraconieri, reținuți. S-a confiscat carne de vânat, muniție și dispozitive de iluminare pentru arme