Poliţiştii din Buzău au ridicat aproximativ 20 kg de vânat, dispozitive de iluminare pentru arme, 2 camere video de vânătoare și 148 de cartuşe, în urma a 4 percheziții efectuate în județul Buzău,  la  persoane bănuite de comiterea infracțiunii de braconaj 

Ieri, poliţişti din cadrul Biroului Arme, Explozivi, Substamțe Periculoase, Serviciului de Investigații Criminale și lucrători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au efectuat 4 percheziții domiciliare în comunele Berca și Unguriu, la persoane bănuite de comiterea infracțiunii de braconaj.

În urma perchezițiilor efectuate la patru persoane cu vârste cuprinse între 32 și 48 de ani, bănuite de comiterea infracțiunii de braconaj, polițiștii au ridicat o armă de vânătoare, aproximativ 20 kg de carne susceptibil de mistreţ şi căprior, dispozitive de iluminare pentru arme, 2 camere video de vânătoare, 148 cartuşe și bile de plumb destinate confecţionării de muniţie.
În noaptea de 23/24 februarie doi dintre bănuiți au fost depistați de poliţişti din cadrul Biroului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase în timp ce se deplasau cu un autoturism în care au fost găsite organe ale unui animal ce părea a fi căprior.

Pe parcursul investigaţiilor s-a stabilit că cei doi ocupanți ai mașinii, în vârstă de 32, respectiv 43 de ani, unul din Berca, celălalt din Unguriu, împreună cu un al treilea localnic în vârstă de 33 de ani, ar fi împuşcat căpriorul și, ulterior, l-ar fi transportat la domiciliul celui din urmă, pentru a-l tranșa.

Din cercetările efectuate a rezultat că doi dintre bănuiți figurează în evidenţa deţinătorilor de permise de port armă, iar arma ce ar fi fost folosită în activitatea de braconaj aparține unuia dintre aceștia.

Față de doi dintre bănuiți, în vârstă de 32 de ani, respectiv 43 de ani, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore.

În cauză s-a întocmit dosar penal conform Legii nr. 407/2006 vânătorii şi protecţiei fondului cinegetic, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău.
Totodată, carnea găsită a fost lăsată în custodia gestionarului fondului de vânătoare.

Articolul precedentNou spațiu de carantină pregătit de Consiliul Județean Buzău în incinta Secției de Boli Infecțioase
Articolul următorDupă 4 ani în care au fost date dispărute, „Icoanele veteran de război” au ajuns acasă, la Buzău