Partida dintre Bogdan Dinu și Kubrat Pulev, analizată de Comisia de Box a Statului California. Verdictul ar putea fi în favoarea pugilistului buzoian

Răsturnare de situație, după partida dintre Bogdan Dinu și Kubrat Pulev. Staff-ul boxerului buzoian a depus o contestație la Comisia de Box a Statului California, imediat după partida de pe 23 martie, meci considerat viciat, de mulți specialiști ai nobilei arte. În urma analizei video, forul californian a acceptat contestația și se va întruni pe 14 martie. Verdictul comisiei ar putea duce la un „no contest”, variantă care va șterge pur și simplu meciul din palmaresul ambilor boxeri. O eventuală rejucare a partidei este aproape imposibilă în California, întrucît licența bulgarului a fost suspendată, imediat după meciul du Dinu.

În repriza a șaptea a meciului disputat în Costa Mesa, bulgarul a folosit, în repetate rînduri, procedee nepermise în box, lovindu-l pe Dinu în ceafă. Mai mult, buzoianul a fost lovit și cînd era groggy, cu un genunchi în podea. În momentul incidentului, scorul era egal, după șase reprize iar bulgarul boxa cu o arcadă spartă, așa că meciul putea fi întrerupt în orice moment, în favoarea românului. Miza meciului era una  uriașă, cel puțin din puct de vedere financiar, întrucît căștigătorul urma să boxeze cu Anthony Johua.

Nu este exclusă varianta ca palmaresul lui Dinu să fie din nou unul impecabil, întrucît Jarrell Miller, new-yorkezul care i-a administrat buzoianului prima înfrîngere, a fost depistat pozitiv, la un control antidoping. Americanul a fost testat de trei ori, fiecare eșantion fiind pozitiv. TEste anti doping au fost efectuate și la meciul dintre Dinu și Miller din noiembrie, rezultatele, în mod curios, fiind încă neanunțate.

Articolul precedentAnchetă la Vernești după ce s-a constatat că o platformă de gunoi realizată cu fonduri de la Banca Mondială nu este funcțională
Articolul următorContingent vîlcean, la Gloria Buzău