Anchetă la Vernești după ce s-a constatat că o platformă de gunoi realizată cu fonduri de la Banca Mondială nu este funcțională

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a solicitat marţi, cu ocazia unei vizite de lucru în judeţul Buzău, o investigaţie la primăria Verneşti după ce a constatat că platforma de gunoi realizată cu fonduri de la Banca Mondială ”nu este funcţionabilă”.

Ministrul Deneş a declarat, că „în ţară sunt 89 de platforme de gunoi care funcţionează foarte bine cu scopul de reducere a nitriţilor şi nitraţilor din pânza freatică, dar cea de la Verneşti are probleme ce trebuie investigate”.

El a vizitat la Verneşti obiectivul de investiţii „Platforma comunală de depozitare şi gospodărirea gunoiului de grajd”, în valoare de 1.226.000 lei, (inclusiv TVA). Aceasta are capacitatea de stocare de 2.000 t/an şi a fost utilată cu un tractor, două remorci, un încărcător frontal, o maşină de împrăştiat gunoi, o vidanjă.

Ministrul Deneş a fost însoţit în vizita în judeţul Buzău de secretarul de stat pentru Ape, Adriana Petcu, directorul general al Administraţiei Naţionale „Apele Române” (ANAR), Victor Sandu, şi directorul RNP ROMSILVA, Gheorghe Mihăilescu.

El a inspectat şi obiectivul de investiţii „Regularizare râu Sărata, în zona localităţii Sărata Monteoru, comuna Merei”, cu o valoare totală de 9,61 milioane de lei.

Articolul precedentPercheziții la Buzăul și alte cinci județe la suspecți fraude cu carduri bancare
Articolul următor„No contest”, la meciul dintre Dinu și Pulev ?