În ziua de 13 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Posturilor de poliţie rurală Gura Teghii și Siriu au organizat o acțiune pe linie silvică. În timpul acţiunii a fost depistat un tânăr în vârstă de 26 de ani, din Vrancea, în timp ce transporta cu autoutilitara pe DN10, material lemnos specia fag. Din verificări s-a stabilit faptul că există neoncordanțe între cantitatea de material lemnos înscrisă în aviz și cea faptică.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Materialul lemnos în plus, peste 1 mc, din cei 4 mc transportați, a fost confiscat şi predat reprezentanţilor ocolului silvic.

De asemenea, poliţiştii au depistat un alt bărbat în vârstă de 30 de ani, din Vrancea care transporta cu autoutilitara și remorca aproximativ 34 de mc lemn foc fag. În urma verificărilor s-a stabilit faptul că din fotografiile efectuate mijlocului de transport, postate în aplicația de profil, nu se poate distinge întreaga încărcătură.

Față de acesta a fost luată măsura sancţionării contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentCinci minori, cu vârste cuprinse între 9 și 12 ani, bănuiți de furt dintr-o gospodărie nelocuită
Articolul următorNoi informații din culisele privatizării Petrom. Gigi Becali spune că un fost ministru știe adevărul