Militarul buzoian Ciprian Ștefan Polschi, răpus în Kabul săptămâna trecută, este adus marți, în țară. El va fi înmormântat joi, cel mai probabil, în Cimitirul Eroilor din Buzău. 

Ceremonia de repatriere a sublocotenentului post-mortem Ciprian-Ștefan Polschi și a lui Vasile Rădună, reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul, de asemenea căzut la datorie în timpul îndeplinirii unor misiuni în Afganistan, este programată marți, 10 septembrie,  în jurul orei 12.30, în Baza 90 Transport Aerian din Otopeni.

De acolo, buzoianul va fi adus acasă, la familie, și va fi depus la Biserica Sfântul Ștefan din cartierul Micro III. Înmormântarea militarului buzoian va avea loc, cel mai probabil, joi, în Cimitirul Eroilor, acolo unde își dorm somnul de veci și alți camarazi de-ai săi, uciși în teatrele de operații.

Luni, Ciprian Ștefan Polschi a fost numit cetățean de onoare al municipiului Buzău, prin votul consilierilor municipali, care au aprobat, totodată, și acordarea unui sprijin financiar familiei, în cuantum de 10 mii de lei.

Articolul precedentAtenție, buzoieni! Polițiștii locali patrulează în civil
Articolul următorAdolescent în stare gravă după ce a consumat droguri. A fost găsit pe o bancă pe Bălcescu