Medicii din Spitalul Judeţean Buzău realizează intervenţii chirurgicale din ce în ce mai complexe. Cea mai recentă realizare este o operaţie laparoscopică de extirpare a unei tumori de rect superior.

La sfârşitul lunii ianuarie, o bătrână din Costeşti s-a prezentat la UPU-SMURD cu tulburare de tranzit şi rectoragie. Fiind un caz grav, medicul a considerat necesitatea internării pacientei la chirurgie generală unde i s-au continuat investigaţiile. În urma acestora, a fost diagnosticată cu tumoră de rect superior.

Pe 28 ianuarie, o echipă de medici realizat intervenţia chirurgicală laparoscopic.Din echipă au făcut parte dr. Cătălin Bostan, medic primar chirurgie generală, dr. Alexandru Ilie, medic specialist chirurgie generală, dr. Dragoş Vicol, medic specialist chirurgie generală, dr. Victor Ioniţă, medic primar ATI şi dr. Iuliana Dragu, medic radiolog.

Operaţiile realizate laparoscopic au o serie de avantaje, faţă de cele clasice. Medicii speră ca în viitor să fie realizate mai multe astfel de operaţii, care să permită o recuperare mai rapidă a pacientului. Însă una dintre problemele cu care se confruntă medicii o reprezintă faptul că pacienţii se prezintă la doctor într-un stadiu deja avansat al bolii.Cancerul colorectal are o serie de factori de risc ce permit dezvoltarea acestuia.

Principalii ar fi sedentarismul, fumatul, consumul de alcool, dar şi o alimentaţie scăzută în fibre.Modernizarea secţiilor spitalului, dar şi dotarea acestora la standarde cât mai ridicate, au permis realizarea cu succes a intervenţiilor chirurgicale complexe.

Articolul precedentCinci buzoieni, întorși recent din  China, monitorizați de DSP
Articolul următorA fost numit al doilea subprefect de Buzău. Este comisar de poliție