Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de vânt pentru următoarele ore, în zona înaltădin județul Buzău, la peste 1700 de metri.

Avertizarea va intra în vigoare astăzi, începând cu ora 16.00 și va fi valabilă până mâine la ora 10.00. În acest timp, meteorologii au anunțat că vântul va sufla cu rafale de peste 120-140 de kilometri la oră, viscolind și troienind zăpadă. 

Prefectura Buzău a impus măsuri de urgență.

”Având în vedere avertizarea COD PORTOCALIU emisă de Administrația Națională de Meteorologie, potrivit căreia în perioada  14.01.2022, ora 16.00-15.01.2022, ora 10.00, în zona înaltă, la peste 1700 de metri, vântul va sufla cu rafale de peste 120-140 de km la oră, viscolind și troienind zăpada, prin ordin al domnului prefect, Daniel Marian Țiclea, s-a dispus completarea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției la nivelul județului Buzău. Mnitorizarea și gestionarea eventualelor situații de urgență se vor realiza de către reprezentanți ai următoarelor instituții:  Instituția Prefectului Buzău, ISU Buzău, Inspectoratul Județean de Jandarmi Buzău, Inspectoratul Județean de Poliție Buzău, Administrația Bazinală de Apă Buzău-Ialomița – Sistemul de Gospodărire a Apelor Buzău, Consiliul Județean Buzău, SDEE-Sucursala de Distribuție Buzău și Secția Drumuri Naționale Buzău

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției la nivelul județului Buzău își va desfășura activitatea, la sediul Instituției Prefectului Buzău, și va funcționa pe întreaga perioadă de instituire a CODULUI PORTOCALIU” transmite Prefectura județului Buzău.

Sursa: Realitatea de Buzau