Procesul lui Cosmin Dan, a fost din nou amânat din cauza absenței unui martor important

Marți a avut loc un nou termen din procesul de omor în care este judecat Cosmin Dan, buzoianul de 21 de ani acuzat că a ucis-o și incendiat-o pe fosta iubită, Valentina Nica. La ultimul termen, tânărul a fost adus din nou încătușat în fața instanței, însă procesul a fost din nou amânat din cauza absenței unui martor important.

Potrivit portalului de judecată, la termenul de pe 17 decembrie urmau să fie audiați doi martori esențiali în economia procesului. Este vorba despre Alin Serdaru, un tânăr care a venit de la București în mașină alături de Cosmin Dan, și despre Florin Buleandră, de asemenea un apropiat al inculpatului, primul care a fost contactat telefonic de Cosmin după înfăptuirea omorului.

La termenul de marți, Alin Serdaru a răspuns citației instanței și s-a prezentat în fața judecătoarei, negând însă faptul că inculpatul ar fi spus, pe drum, că este hotărât să o ucidă pe Valentina. De altfel, Serdaru nu ar fi recunoscut nimic din cele relatate în rechizitoriul procurorilor cu privire la faptele din club și din mașină. Potrivit unor surse, el ar fi mărturisit că, pe drumul dintre București și Buzău, în mașina în care se afla Cosmin Dan nu s-a vorbit nimic.

Un al martor esențial, Florin Buleandră, nu s-a prezentat, marți, în fața judecătorului. Potrivit acuzării, pe el l-ar fi contactat Cosmin Dan primul, imediat după producerea faptei. În dimineața zilei de 23 februarie 2019, Florin Buleandră ar fi primit de la Cosmin Dan un mesaj pe telefonul mobil, prin care acesta îi spunea prin ce a trecut. Martorul a lipsit de la proces, iar instanța a decis să amâne cauza până în luna ianuarie a anului viitor. Până atunci, acuzarea va încerca să îl contacteze telefonic pe Buleandră pentru a-l aduce în fața instanței și a obține de la el o mărturie extrem de importantă.

Astăzi, Cosmin Dan, care ar fi recunoscut o parte din fapte, a fost adus de la penitenciarul Focșani, acolo unde a fost transferat după câteva luni de arest petrecute la Buzău. Cosmin Dan riscă pedeapsa cu închisoarea pe viață.

Articolul precedentArestat, după ce a hărțuit o femeie apelată la întâmplare
Articolul următorVideo Temperaturi ca de Paște, cu cîteva zile înainte de Crăciun