Miercuri, 21 noiembrie 2018, ora 09.00, va avea loc plecarea de la sediul Diviziei 2 Infanterie „Getica” din Buzău a participanților la Maratonul Unirii.
În de spirit solidaritate, 30 de militari, polițiști și jandarmi buzoieni vor alerga alături de cei doi militari până la ieșirea din municipiul Buzău.

Proiectul „MARATONUL UNIRII” este organizat de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Dunărea de Jos” Galaţi în parteneriat cu Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” din Galaţi.

Evenimentul dorește să marcheze Marea Unire, printr-o acţiune sportivă, de maraton, desfăşurată pe traseul prin care Regimentul 11 Dorobanţi Siret a pătruns în Ardeal şi a înaintat pentru eliberarea pământului românesc.

Punctul de plecare pentru maraton a fost pe 17 noiembrie din fața Prefecturii Galaţi iar punctul de final va fi stabilit în localitatea Alba Iulia, cu ocazia desfăşurării ceremonialului militar de aniversare a 100 de ani de la Marea Unire.
Fruntașul Alexandru Vlasie din cadrul Batalionului 300 Infanterie „Sf. Andrei” și plutonierul major Cristian Onofrei din cadrul Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Dunărea de Jos” Galaţi vor alerga timp de două săptămâni, pe un traseu care va însuma aproximativ 500 de km, astfel: GALAȚI-FOCȘANI-BUZĂU-NEHOIU-CRASNA-BRAȘOV-FĂGĂRAȘ-SIBIU-ALBA IULIA.

„Maratonul Unirii” este un proiect iniţiat de Jandarmeria Galaţi, în parteneriat cu Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” şi finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

Prin acest proiect se încearcă revitalizarea principalelor repere autentice ale istoriei naţionale cât şi promovarea unei vieți sportive, sănătoase şi idea de mişcare.
Refacerea traseului Regimentului 11 Dorobanţi Siret Galaţi vine să aducă un omagiu tuturor ofiţerilor, subofiţerilor şi soldaţilor români care s-au jertfit pentru idealul secular, Unirea tuturor provinciilor româneşti.

De asemenea, proiectul vine să întărească exemplele autentice pe care jandarmii şi militarii doresc să le transmită tinerilor în vederea formării unui caracter patriotic.

Articolul precedentBuzoienii, așteptați și în acest an la fasole cu ciolan, în Parcul Crâng
Articolul următorFostă inspectoare la Fisc, condamnată pentru luare de mită