HC Buzăul nu vrea să mai trăiască periculos și în sezonul 2023-2024, așa cum s-a întâmplat în cel încheiat la jumătatea lunii mai. Un prim transfer important, al unui jucător care a fost dorit, în acest intersezon, și de Steaua București, este lituanianul Aidenas Malasinskas care deja a semnat cu gruparea condusă de Georgian Băducu un contract valabil un an, cu posibilitatea de prelungire pentru încă un sezon.

Lituanianul a evoluat până acum la Melsungen, formație din Bundesliga, și are peste 500 de goluri marcate în Champions League pentru echipele la care a jucat. În cele 29 de partide bifate în prima ligă germană sezonul trecut, Malasinskas a marcat 40 de goluri, trecându-și în cont și 37 de pase decisive.

„Negocierile cu clubul din România au început în urmă cu câteva luni. Managerii clubului m-au făcut să simt că sunt foarte binevenit în această echipă. Aceasta a dus la alegerea Buzăului. Sunt tentante și obiectivele stabilite pentru club. HC Buzău intenționează să adune o echipă puternică și speră să câștige un bilet la unul dintre turneele europene din sezonul viitor. Faptul că lituanianul Lukas Juškėnas va juca aici pentru al doilea sezon m-a încurajat să aleg Buzăul. În plus, echipa ar trebui completată de portarul ucrainean Gennady Komoks, cu care am jucat chiar șase sezoane în Liga Campionilor la Zaporizhzhia Motor. Clubul vrea să adauge un alt jucător cu experiență în Liga Campionilor”, a declarat Malašinskas pentru rankinis.lt.

Clubul buzoian, care are un buget anual de circa 1,2 milioane euro, a ocupat locul 9 între 14 echipe în campionatul României terminat. Din cele paisprezece înfrângeri HC Buzău a pierdut chiar de șase ori în mod dezamăgitor la un gol diferență.

Un alt jucător important care a semnat cu HC Buzău este interul dreapta sârb Mihajlo Mitic, care vine de la echipa spaniolă Bidasoa Irun. Sârbul de 26 de ani a marcat pentru Bidasoa 29 de goluri în cupele europene și va face pereche în inter dreapta cu Marius Anton.

Echipa pregătită de Armanu este în tratative avansate cu încă doi jucători cu experiență în Liga Campionilor. 

foto: rankinis.lt

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentAutostrada Buzău – Focșani: Peste 800 de muncitori mobilizați pe tronsonul 1
Articolul următorMoarte învăluită în mister: Soția unui politician, găsită fără suflare în casă