Un licean de clasa a XI-a, din Colegiul Național ”B.P. Hasdeu”, este la un pas să fie exmatriculat după ce, susține el, şi-a criticat profesoara de desen pe un grup de socializare. Adolescentul a postat un videoclip în care femeia, îmbrăcată sumar, interpretează o melodie, cea în cauză cerând ulterior consiliului profesoral exmatricularea băiatului care prin gestul său a generat un val de comentarii.

Inspirat de videoclipul în care apare o profesoară de desen, solistă într-un grup de muzică etno, un elev a făcut un anunţ „indecent” pe Facebook. Postarea apărut pe un grup al elevilor din acest colegiu a generat câteva zeci de comentarii.

Băieţi, eu zic să facem o mişcare şi să-i găsim profei de desen un băiat de care să se lipească! Colegiul B.P. Hasdeu este liceul în care este interzisă purtarea bărbii şi a părului lung dar unde preda una dintre cele mai luminate minţi ale sistemului de învăţământ, aceasta struto-camila a artei care se zbate între vocaţia de a cânta şi de a desena”, este comentariul elevului Andrei Voicu, care a supărat comisia de dascăli.

”Comentariul a fost postat pe grupul Hasdeului, un grup al elevilor şi erau numai versuri ale doamnei profesor oarecum citate! Nu mi s-a spus ce reguli am încălcat şi mi-am cerut scuze pentru acest gest. Mi se pare o decizie nedreaptă şi părerea mea este că el nu a încălcat nici un punct din regulamentul şcolar al liceului”, a declarat Andrei Voicu.

Reprezentanții școlii spun însă că gestul elevului a fost picătura care a umplut paharul, propunerea de exmatriculare venind atât de la dascăli, cât și de la părinții unor elevi. „O anumită manifestare a comportamentului lui a lăsat de dorit în ceea ce priveşte relaţia sa cu şcoala. Din moment ce s-a ajuns să se discute, se presupune că este încălcat regulementul şcolar. Altfel, nu aveam de ce să declanşăm această procedură”, a declarat Laurenţiu Țelepuș, directorul adjunct al școlii.

 

Articolul precedentVIDEO Scandal în Consiliul Local. Doi aleși buzoieni, la un pas de bătaie
Articolul următorTrei noi cazuri de rujeolă confirmate în județul Buzău