Doi copii de 13 ani din Râmnicu Sărat au găsit pe stradă un teanc de bani și au mers direct la Poliția Locală pentru a-i preda oamenilor legii. Suma găsită de cei doi elevi a fost de aproape 3.000 lei.

Cei doi sunt Denis Cristian Mahulea (clasa a VII-a) și Ionuț Mario Bedereag (clasa a VI-a) au observat în seara zilei de marți, după ce au ieșit de la ore, mai multe bancnote răspândite pe trotuar în centrul municipiului Râmnicu Sărat.

Încă nu era ora 18.00, dar se întunecase afară. Copiii au adunat banii, împreună cu un al treilea tânăr, și s-au îndreptat către cea mai apropiată secție de poliție, cea a Poliției Locale Râmnicu Sărat.

”Am văzut niște bani pe jos după aceea un alt om ne-a ajutat să-i adunăm de jos și i-am dus la poliție”, a declarat Ionuț Mario Bedereag.

Denis și Ionuț nu s-au gândit nicio clipă să profite de întuneric și să plece cu banii. ”Nu ne-am gândit deloc să îi ținem pentru noi pentru că mă gândeam că acel domn are nevoie de bani pentru a salva un copil mic sau bolnav”, a spus Denis Cristian Mahulea.

Gestul copiilor i-a impresionat nu doar pe polițiști, ci și pe colegii lor dar și pe dascălii școlii. „Cred că putem sublinia și rolul școlii în modelarea și educația desfășurată la nivelul instituției noastre de învățământ. Aceasta este normalitatea într-o lume tot mai anormală”, a declarat directorul Școlii „Vasile Cristoforeanu”, Ionel Meiroșu.

În urma verificărilor, polițiștii locali din Râmnicu Sărat au identificat persoana care pierduse banii. Este vorba despre un bărbat din localitatea buzoiană Boldu. El le-a mulțumit din suflet copiilor pentru gestul lor frumos.

Sursa foto: Opinia

Articolul precedentLiceenii buzoieni, rezultate excepționale la Concursul de Chimie „Academician Cristofor Simionescu”
Articolul următorLiniile Transbus se extind către Țintești și Smeeni