Viscolul continuă în întreaga Regiune până joi seară iar la munte ninsori slabe și intensificări ale vântului se vor semnala până sâmbătă noapte. Meteorologii au extins avertizările cod portocaliu și galben pentru județele din sud estul țării.

Pe de o parte, până la ora 13 rămâne în vigoare codul portocaliu de viscol. În Buzău, Vrancea, Brăila, Galați și Ialomița, vântul va continua să prezinte intensificări susținute cu rafale de 70…80 km/h, iar la munte peste 80…100 km/h. Și după ora 13 vântul va continua să bată destul de tare. Până la ora 18, toate aceste județe vor fi sub cod galben ceea ce înseamnă că vântul va mai prezenta intensificări în jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea și estul Munteniei, cu viteze de 55…60 km/h, iar în Carpații Meridionali și de Curbură,cu peste 70 km/h, spulberând zăpada. Treptat, fenomenele meteorologice înregistrate în ultimele ore se vor semnala cu precădere la munte, în Buzău și Vrancea, zone vizate de codul galben de viscol până mâine seară la ora 23.

În restul regiunii, până sâmbătă la ora 2.00, vântul va bate cu viteze, în general, de 45…55 km/h, iar la munte, cu peste 60 km/h. Intensificări ale vântului vor fi și în restul țării, dar pe arii mai restrânse. Pe de altă parte, se vor semnala ninsori, în general slabe cantitativ, în zonele de munte, local în nord, centru și est, iar mâine și în regiunile sudice. Pe lângă ninsori și vânt, până la  finalul săptămânii, în cea mai mare parte a țării, vremea va fi rece, local geroasă în timpul nopților.

Articolul precedentS-au deschis circulației rutiere toate drumurile din județul Buzău
Articolul următorTrenuri anulate din cauza condițiilor meteo nefavorabile