Interesul buzoienilor pentru referendumul ce viza unirea municipiului Buzău cu comuna Țintești a fost unul foarte scăzut, ceea ce a dus la un eșec total și o cheltuială inutilă. Inițiatorii proiectului nu au fost convingători, asta chiar dacă au apelat și la unul dintre cei mai apreciați primari din țară, actualul președinte al CJ Bihor, Ilie Bolojan. Buzoienii au preferat să urmărească ce se întâmplă la PNL, unde s-a ales conducerea națională și a plouat cu declarații și acuze, iar alții au profitat de vremea frumoasă pentru a ieși la plimbare, evitând însă secțiile de votare. 

În municipiul Buzău, pe listele electorale au fost înscrise 107.793 de persoane, dar au votat doar 11.512. Dintre cei care au mers la vot, 10.032 au spus ”DA”, 1256 au spus ”NU”, iar 224 de voturi au fost nule, la Buzău.

La Țintești, prezența a fost mult mai mare. Dintre cei 3597 de alegători înscriși pe liste, 1548 s-au prezentat la vot și și-au exprimat opțiunea la referendum. De acord cu unirea comunei lor cu orașul Buzău  au fost 1341 de localnici, cu ”NU” au votat 172, în timp ce 35 de voturi au fost nule.

Referendumul de unire a comunei Țintești cu Buzăul nu a fost validat.

Conform legii, referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentDan Barna, scrisoare deschisă către membrii USR PLUS: ”Contracandidatul nostru alege să arunce o umbră pe toţi membrii exUSR, într-o vânătoare de vrăjitoare”
Articolul următorPNRR-ul României APROBAT. Iohannis: Este o șansă pe care nu avem voie să o ratăm. Impementarea proiectelor, o prioritate ABSOLUTĂ