Un număr de 24 de focare noi de pestă porcină africană (PPA) au fost înregistrate în perioada 29 octombrie – 4 noiembrie, din care cele mai multe în judeţele Ialomiţa (5 focare), Ilfov şi Bihor (câte 3 focare). în judeţele Brăila, Buzău şi Iaşi s-au înregistrat câte două focare noi, iar în Argeş, Arad, Cluj, Prahova, Sibiu, Suceava şi Teleorman, câte un focar.

În ultima săptămână au fost stinse un număr de 46 focare pestă porcină africană (PPA), iar în data de 4 noiembrie 2021 mai sunt active 563 de focare de PPA, dintre care 21 de focare în exploataţii comerciale şi 2 focare în exploataţii comerciale de tip A, fiind afectate un număr de 385.794 de porcine (animale afectate din focarele active).

De la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 şi până în prezent, au fost diagnosticate 5.911 de cazuri la mistreţi în 41 de judeţe.

În intervalul 29 octombrie 2021 – 4 noiembrie 2021 au fost înregistrate şi 16 cazuri noi de PPA la mistreţi, după cum urmează: judeţul Alba – 1 caz, mistreţ vânat; judeţul Buzău – 2 cazuri, mistreţi vânaţi; judeţul Hunedoara – 1 caz, mistreţ vânat; judeţul Iaşi – 5 cazuri, mistreţi găsiţi morţi; judeţul Neamţ – 1 caz, mistreţ vânat; judeţul Satu Mare – 3 cazuri, mistreţi vânaţi; judeţul Sibiu – 1 caz, mistreţ vânat; judeţul Vaslui – 2 cazuri, mistreţi vânaţi.

Articolul precedentPrefectul Daniel Țiclea: În ultimele zile activitatea Serviciului Judeţean de Ambulanţă a intrat în normalitate
Articolul următorINCENDIU la Spitalul Covid MOVILA, din Ploiești! Planul roșu, activat! 2 morți și 16 pacienți evacuați