Poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au acționat miercuri, 1 septembrie, între orele 15.00-21.00, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente pe raza judetului Buzău, accidente în care ar putea fi implicaţi pietonii, bicicliştii şi căruţaşii.     

În acest context au fost aplicate 121 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 38 aplicate categoriilor de participanţi la trafic anterior menţionate, totodată fiind reţinute în vederea suspendării 6 permise de conducere (pentru neacordarea de prioritate şi pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, dar şi pentru depăşirea limitelor de viteză). 50 dintre abateri au fost comise de şoferi care au încălcat limitele de viteză maxime admise, împotriva a trei dintre aceştia fiind luată şi măsura reţinerii permisului în vederea suspendării, pentru o perioadă de 90 de zile.

Cu cea mai mare viteză în localitate – 112 km/h – a fost înregistrată maşina condusă de un şofer de 51 de ani, din Săgeata, care se deplasa pe DN2E85, în localitatea Cioranca.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 49.000 de lei.

Tot ieri, poliţiştii rutieri au întocmit două dosare penale, pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere sau având dreptul de a conduce suspendat.

INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEŢEAN BUZĂU RECOMANDĂ :

Pietonilor:

– să se angajeze în traversarea drumului public numai prin locurile special amenajate (pe trecerea pentru pietoni) şi la culoarea verde a semaforului electric, acolo unde există.

– să se asigure permanent, chiar şi atunci când se află pe trecerea pentru pietoni, că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă (vehiculele sunt oprite înaintea marcajului pietonal, în special când drumul are mai multe benzi de circulaţie pe sens).

– să nu traverseze niciodată în fugă pe marcajul pietonal, indiferent de urgenţa existentă la un moment dat.

– să nu se deplaseze pe partea carosabilă, iar acolo unde nu există trotuar sau acostament (preponderent în mediul rural), să se deplaseze pe partea stângă a drumului, cât mai aproape de marginea acestuia.

– pe vreme rea sau întuneric, să poarte haine de culori deschise şi/sau elemente reflectorizante, pentru a fi vizibili.

– să nu traverseze prin faţa sau prin spatele mijloacelor de transport în comun, atunci când acestea sunt oprite în staţie.

– copiii nu trebuie lăsaţi să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili şi nu pot aprecia corect distanţele şi vitezele. Nu uitaţi! – copiii imită comportamentul rutier al adulţilor.

Bicicliștilor

-le recomandăm să respecte legislația rutieră și să se echipeze corespunzător

– Pentru a conduce o bicicletă pe drumurile publice, conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta de cel puţin 14 ani.

– Se recomandă ca bicicliştii să poarte cască de protecţie şi elemente reflectorizante.

– Bicicleta trebuie să fie prevăzută cu sistem de frânare eficient, sistem funcţional de direcţie, elemente reflectorizante.

Conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală

– nu folosiţi segmentele de drum pe care accesul atelajelor hipo este interzis;

–folosiţi în mod obligatoriu vestele reflectorizante şi elemente fluorescent –reflectorizante pe atelajele hipo;

–vehiculul cu tracţiune animală sa fie condus pe acostament sau cât mai aproape de marginea din dreapta a părţii carosabile;

–să nu oprească sau să staţioneze pe partea carosabila;

–să nu conducă vehiculul sub influenta băuturilor alcoolice; sa semnalizeze schimbarea direcţiei de mers cu braţul şi să se asigure la schimbarea direcţiei de mers;

– să nu transporte persoane care stau in picioare.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentVacanța s-a terminat! Sunteți pregătiți pentru un nou început?
Articolul următorFocar de pestă porcină la o fermă cu peste 8000 de capete din localitatea Florica