Vineri după amiază, în sala Horia Demian din Cluj Napoca, HC Buzău a întâlnit pe AHC Potaissa Turda, meci disputat în cadrul etapei cu numărul 23 a Ligii Zimbrilor. În prima repriză jocul a fost unul echilibrat, în care și buzoienii au condus de 3 ori, ultima dată la scorul de 5-6, în minutul 11. Cea mai mare diferență din prima repriză a fost de 3 goluri, 12-9 în minutul 24, pentru ca scorul la pauză să fie 14-13.

Însă în repriza a doua Buzăul a egalat la 15 în minutul 33, și s-a menținut la 1-2 goluri în apatele celor de la Turda până în minutul 43, scor 19-18. Echipa din Turda a reușit un joc mai bun, dominându-i pe buzoieni și s-a distanțat la 5 goluri în minutul 46, scor 23-18. AHC Potaissa Turda a obținut cu ușurință cele 3 puncte puse în joc, scorul final fiind de 33 – 26.

Deși în urma meciului disputat în cursul zilei de ieri HC Buzău reușise să urce un loc în clasamentul general, astăzi a coborât din nou pe locul 9, cu un total de 29 de puncte.

Pentru HC Buzău au marcat: Broasca Ionut – 5 goluri, Mironescu Liviu – 4 goluri, Pelidija Admir – 2 goluri, Bejinariu Florin Andrei – 3 goluri, Esteki Allahkaram – un gol, Renaud David Leo Antoine – 5 goluri, Rosca George Gabriel – un gol, Nosrati Shahoo – un gol, Vujadinovic Predrag – un gol, Anton Marius – 2 goluri, Oprea Ionut – un gol.

Duminică, 11 aprilie, se va disputa etapa 24 și ultima din cadrul turneului de la Cluj Napoca. HC Buzău va juca de la ora 14:15, în sala Babes Bolyai, cu CSM Vaslui.

Sursa: Realitatea de Buzau