SCM Gloria Buzău a ratat, pentru al doilea an la rând, calificarea în grupele EHF European League. Învinsă cu 27-31 în manșa tur, în deplasare, de vicecampioana Norvegiei, Storhamar, echipa buzoiană, pregătită de Aurelian Roșca, avea nevoie de o victorie la cel puțin 4 goluri diferență, cu condiția ca nordicele să marcheze mai puțin de 27 de goluri. Nordicele nu au marcat decât 26 de goluri, dar handbalistele de la Buzău nu au reușit nici ele să înscrie mai mult, astfel că meciul s-a terminat la egalitate 26-26, asta deși în minutul 56 au avut 3 goluri avantaj, 26-23, dar până la final nu au reușit să mai înscrie. 

Gloria a început bine meciul și a condus cu 2-0, după care norvegiencele au echilibrat meciul și în minutul 17 au trecut prima dată la conducere, scor 7-8. Fetele pregătite de Roșca au reușit un final de primă repriză aproape perfect, reușind să încheie primele 30 de minute cu un avantaj de trei goluri, 14-11, iar speranțele de calificare erau mari. 

Partea a doua a arătat însă o echipă buzoiană parcă speriată de perspectiva calificării, cu ratări incredibile în situații în care se putea desprinde decisiv, la patru-cinci goluri! Lipsa de inspirație la construcție, precipitarea în atac au fost neajunsurile de care norvegiencele au profitat din plin, fără să impresioneze în mod deosebit.

SCM Gloria s-a menținut la conducere, reușind să aibă din nou 3 goluri în minutul 37, scor 19-16, apoi Moroianu și Petruș au ratat desprinderea la 4 goluri. Storhamar a profitat și în minutul 46 au trecut la conducere, scor 19-20. De la 22-23 în minutul 53, Gloria a marcat 4 goluri fără să primească niciunul și în minutul 56 conduceau cu 26-23. Harabagiu și Zamfirescu au ratat pe rând desprinderea la 4 goluri, care ar fi putut să aducă calificarea, dar cele care au profitat de ratările gazdelor au fost norvegiencele care au marcat de 3 ori în uultimul minut și jumătate al meciului și au plecat neînvinse de la Buzău.  

Pentru SCM Gloria Buzău au marcat: Moroianu -4, Vasileuskaya -4, Rotaru -4, Harabagiu -3, Ilie -3, Petrovic -3, Czeczi -2, Zamfirescu -1, Subțirică -1, Vălean -1. În poartă Batinovic a avut 14 intervenții, iar Nenezic a avut o intervenție la o aruncare de la 7 metri. 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentBărbat lovit de tren în zona localității Cislău
Articolul următorFC Buzău pierde la CSC Șelimbăr după 11 meciuri fără înfrângere