Gloria Buzău a obținut a patra victorie în această ediție de campionat, reușind să învingă cu 2-1 (1-1) pe Dinamo București. Cu această victorie, după 7 etape, Gloria este pe locul 7, cu 13 puncte, la egalitate cu Csikszereda, dar cu golaveraj inferior. 

Dinamo a deschis scorul în minutul 2, după un corner de pe partea dreaptă bătut pe scurt de Bani, iar Deniz Giafer a deviat cu capul de la prima bară, 0-1. 

Gazdele au reacționat și în minutul 9 au fost aproape de egalare, tot în urma unui corner. mingea a ajuns la Ciobanu, dar șutul acestuia din 7 metri a fost blocat de portarul Dujmovic. În minutul 16 Blejdea a centrat superb în careu, din stânga, cu exteriorul piciorului drept, Ciobanu a reluat din7, dar portarul dinamoviștilor a scos cu piciorul în corner. 

În minutul 24 Gloria a restabilit egalitatea, Ciobanu a trimis o pasă în careu pentru Ariel Lopez, iar jucătorul Buzăului l-a executat pe portarul oaspeților cu un șut la colțul scurt, sub transversală, 1-1. 

În minutul 32 Amzăr a intrat în careul buzoienilor, dar a fost blocat de Trebotic. patru minute mai târziu, pe un contraatac al celor de la Dinamo, valentin lazăr șutează de la 10 metri, dar Stoian respinge în față, mingea a ajuns la Bordușanu care a fost deposedat. În minutul 39, la un alt contraatac al lui Dinamo, Roșu a șutat pe jos de la 14 metri, dar Stoian a blocat cu piciorul. 

Repriza a doua a început în același ritm alert, dar cu mai puține faze periculoase de poartă. În minutul 54 Blejea a intrat în careul dinamoviștilor, dar a fost blocat și portarul Dujmovic a reținut. În minutul 67 Bordușanu a șutat slab de la 15 metri și nu a pus probleme lui Stoian. În minutul 71, la capătul unei acțiuni a Buzăului pornită din propria jumătate de teren, Neicuțescu a intrat până în careu, dar a șutat slab și portarul oaspeților a deviat în corner. 

În minutul 79 gloria a marcat golul al doilea, care avea să fie și cel care a adus cele 3 puncte echipei pregătite de Cristi Pustai. Vîrtej a centrat din colțul careului de 16 metri, lateral dreapta, iar Pablo Gaitan a reluat cu capul din 10 metri, 2-1.

Gloria a fost echipa mai pragmatică și a câștigat cu 2-1. Dinamo a arătat bine, dar a avut probleme la finalizare, care l-au și nemulțumit pe Ovidiu Burcă.

Gloria Buzău: Stoian – Pîrvulescu, Vîrtej, Lopez, Uțiu, Honciu (min. 85 Val. Alexandru), Trebotic, Blejdea (min. 69 P. Gaitan), Neicuțescu (min. 85 Wiktorski), Ciobanu (min. 77 Al. Munteanu), Boiciuc (min. 85 Matiș).

În etapa a 8-a, Gloria Buzău va juca în deplasare cu Unirea Constanța, sâmbătă, 1 octombrie. 

foto: Digisport

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentCSM Râmnicu Sărat a câștigat cu 1-0 meciul din deplasare cu Viitorul Ianca și au maxim de puncte după 4 etape
Articolul următorDacia Unirea Brăila învinsă și de Voința Limpeziș