Procurorii buzoieni au fost sesizați de ANI, în cazul fostului manager al Spitalului de Psihiatrie de la Săpoca

ANI a decis să sesizeze Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău în legătura cu săvârșirea infracțiunii de fals în declarații pentru fostul manager al Spitatului de Psihiatrie Săpoca, Dumitru Popescu

Astfel, potrivit ANI, fostul manager al Spitalului de Psihiatrie Săpoca Popescu Dumitru, în perioada 18 decembrie 2008 – 10 februarie 2017, a exercitat simultan funcţia de manager şi calitatea de preşedinte al Consiliului Director din cadrul Casei de Ajutor Reciproc Spitalul Săpoca I.F.N.

Din acest motiv, instituţia a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii.

De asemenea, ANI a constatat starea de incompatibilitate a şefului Secţiei Psihiatrie I în cadrul Spitalului Clinic Psihiatrie ,,Socola” Iaşi, Donciu Dorina.

”În perioada 16 noiembrie 2016 – 01 iulie 2017 a deţinut funcţia de şef Secţia Psihiatrie I simultan cu calitatea de asociat unic, respectiv de administrator al S.C. Vital Medical Center Memory S.R.L., încălcând astfel dispoziţiile art. 185, alin. (15) şi ale art. 178, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 95/2006”, anunţă ANI.

De asemenea, în incompatibilitate s-ar fi aflat Bartoş Daniela, fost şef de Secţie în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, care, în perioada 21 ianuarie 2015 – 07 septembrie 2017, a exercitat simultan funcţia de şef de secţie şi o funcţie în una dintre structurile de conducere ale unei alte unităţi spitaliceşti, iar în perioada  22 noiembrie 2016 – 07 septembrie 2017 a exercitat simultan funcţia de şef de secţie şi funcţia de membru în organele de administrare în societăţi reglementate de Legea nr. 31/1990.

Articolul precedentHasdeul, pe locul 5 in topul celor mai bune licee din tara
Articolul următorBuzoianca Marina Baboi , la Mondialele de Tineret din Finlanda