Fost procuror din Dolj, arestat de polițiștii din Buzău după ce a fost prins încercând să plaseze bani falși în Iași.

Politistii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău au prins în flagrant, pe raza municipiului Iaşi, un bărbat de 44 de ani din judeţul Dolj, imediat după ce plasase 4 bancnote false de 10 lei. În urma controlului corporal, asupra bărbatului au mai fost găsite alte 140 de bancnote de 10 lei și 15 bancnote de 50 lei.

Ulterior, poliţiştii au efectuat 4 percheziții domiciliare în locații frecventate de suspect, ocazie cu care au ridicat în vederea continuării cercetărilor alte 1200 bancnote contrafăcute de 10 și 50 lei, un laptop, o imprimantă, un scanner, folii transparente și alte unelte folosite pentru falsificarea bancnotelor.

”Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Buzău împreună cu procurorii din carul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, în perioada septembrie – decembrie a.c., au documentat activitatea infracţională a bănuitului despre care s-au obținut date și informații că are preocupări în ceea ce privește falsificarea de bancnotă autohtonă în cupiură de 50 și 10 lei și plasarea acesteia în mai multe județe din țară. Pe parcursul documentării s-a stabilit că suspectul frecventa diferite locaţii din ţară, Cluj, Brașov, Sibiu și Iași, locații care erau în general camere închiriate.

De asemenea, poliţiştii au stabilit că aparatura folosită pentru falsificarea de bancnotele era păstrată în Cluj, unde revenea periodic pentru a produce falsuri. Odată falsificate, bancnotele erau plasate tot de către bănuit în aproape toate județele din țară, în general în zone aglomerate, profitând de neatenția persoanelor care încasau banii”, transmit polițiștii.
Urmare a activităților desfășurate pe timpul documentării s-a stabilit că bărbatul este dat în urmărire națională, pe numele acestuia fiind emis mandat de arestare preventivă, în lipsă, pentru mai multe infracțiuni de delapidare și înșelăciune cu un prejudiciu important.

Doljeanul a fost prezentat Judecătoriei Buzău cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunilor de falsificare de monedă, punerea în circulație de valori falsificate, deținerea de instrumente în vederea falsificării și înșelăciune iar instanța de judecată a emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Individul se numește Mihai Drăgoi si este un personaj cunoscut în lumea magistraturii. Ani la rând a fost purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. În 2011, printr-un decret semnat de Traian Băsescu, a ieşit din magistratură. A fost avocat o scurtă perioadă de timp, apoi s-a înscris în Uniunea Executorilor Judecătoreşti.
Potrivit Adevărul, afacerea fostului procuror a mers ca pe roate până în septembrie 2018, când a dispărut de la serviciu şi domiciliu. Angajaţii au găsit în dimineaţa zilei de 17 septembrie toate birourile răvăşite, iar din sertare dispăruseră toate documentele. Pe una dintre mese, angajaţii au găsit, în schimb, contractele lor de muncă încheiate începând cu data de 18 septembrie şi o procură din care reieşea că Mihai Drăgoi ar fi plecat în Grecia. Ulterior, procurorii au început să primească plângeri din poartea clienţilor lui Drăgoi care spuneau că i-au dat executorului judecătoresc mii de euro avans pentru a putea achiziţiona imobile la un preţ avantajos, ce se aflau în procedura de executare silită. Procurorii au primit 32 de plângeri. În urma cercetărilor, s-a stabilit că fostul procuror se face vinovat de săvârşirea a 29 de infracţiuni de înşelăciune, înşelăciune în formă continuată, delapidare în formă continuată, fals în înscrisuri, abuz de încredere, abuz în serviciu şi fals în declaraţii în formă continuată, stabilindu-se o pagubă de 1,7 milioane de euro. La sfârşitul lunii martie, foştii colegi ai lui Drăgoi au cerut magistraţilor de la Curtea de apel Craiova arestarea preventivă a acestuia, iar vineri, 29 martie, a fost emis pe numele său un mandat de arestare preventiv în lipsă.
Drăgoi se află în acest moment în custodia poliţiştilor din Iaşi
Articolul precedentDaniela Oloș, o actriță din Buzău care promitea mult, în stare critică în urma unui accident ciudat
Articolul următorAccident mortal, la Oreavul ! Victima, un pieton neatent