FC Buzău a făcut instrucție astăzi cu tinerii jucători de la Unirea Constanța, într-un meci contând pentru etapa a 5-a din Liga a 2-a. Echipa profesorului Cristi Pustai nu a avut milă de tinerii de 16-17 ani ai Constanței pe care i-a învins cu 14-0 (9-0).

Constănțenii au rezistat doar 13 minute, până la golul marcat de Alin Cârstocea, care a marcat după o nesincronizare a jundașilor echipei oaspete. Chică Roșă a majorat diferența în minutul 18, trimițând în poartă din 3 metri. Scorul a luat proporții în minutul 20, după ce Cristian Ciobanu a reluat în plasă, la colțul scurt, o centrare a lui Chică Roșă. Serge Ekollo și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor în minutul 23. În minutul 27 Cristian Ciobanu a marcat pentru 5-0, pentru ca în minutele 31 și 32 Adi Chică Roșă să ducă scorul la 7-0. În minutul 40 Ciobanu a marcat al treilea său gol în acest meci, cu un gol cu capul din fața porții, iar în minutul 41 Ekollo a trimis în plasă o minge ricoșată din bară în urma unul șut a lui Chică Roșă. 

După pauză, Buzăul a atacat cu fundașii la centrul terenului, iar Constanța s-a masat la marginea propriului careu de 16 metri. În minutul 47 Tudor Oltean a marcat după un șut trimis în diagonală de la 25 de metri, după care FC Buzău a reușit să mai înscrie „abia” în minutul 73, când Ionuț Neacșu a driblat ca la antrenament mai mulți adversari și a marcat pentru 11-0. Dumitru Rogac a marcat cel de-al doisprezecelea gol în minutul 79, iar în minutul 84 Neacșu a schimbat tabela la 13-0. Ultimul gol al meciului a fost marcat în minutul 90 de Ekollo

Buzăul a acumulat 7 puncte după 5 etape, având un golaveraj de 19-4, cel mai bun din Liga a 2-a, și se află pe locul 7, cel puțin până la meciul dintre Steaua București și Ripensia Timișoara, când doar o victorie a timișorenilor i-ar duce pe elevii lui Pustai pe locul 8. 

În meciul cu Unirea Constanța, FC Buzău a început meciul în formula: R. Stoian – Oteliță, Ghinga, Vîrtej, T. Oltean, Cârstocea, Al. Munteanu, Ekollo, Gaitan, Cr. Ciobanu, Chică-Roșă
Rezerve: Cr. Avram – D. David, Dr. Lazăr, A. Lopez, Mondragon, I. Neacșu, D. Rogac, C. Toma. Antrenor: Cristian Pustai

Următorul meci în Liga a 2-a pentru FC Buzău va fi pe 11 septembrie, în deplasare la Poli Iași. 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentSCM Gloria Buzău s-a calificat în finala Cupei României
Articolul următorCOD PORTOCALIU de inundaţii pe toate cursurile importante de apă