Pirotehniștii buzoieni au găsit soluția pentru deblocarea drumului forestier care face legătura între satul Plavățu și Mânăstirea Găvanu.

Având în vedere măsurile dispuse la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău în ședința din data de 12 noiembrie a.c., Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Neron Lupașcu” al județului Buzău a solicitat sprijin în vederea deblocării drumului forestier care face legătura între satul Plavățu și Mânăstirea Găvanu.

Astfel, Unitatea Specială de Intervenții în Situații de Urgență – Ciolpani, în cooperare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău, va demara activitățile specifice pentru explozia controlată a unor stânci ce blochează drumul forestier.

Echipajele pirotehnice vor realiza detonări în vederea mărunțirii mai multor stânci, care ulterior vor fi îndepărtate de pe calea de acces prin intermediul utilajelor din cadrul Primăriei Mânzălești și Direcției Silvice Mânzălești.

În funcție de caracteristicile zonei specialiștii pirotehniști vor stabili numărul de detonări, cantitățile de substanțe explozive folosite, precum și durata intervenției.

Pe parcursul desfășurării activităților în zonă, paza va fi asigurată permanent de către un echipaj din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău.

Articolul precedentVideo Ca-n filmele lui Kusturica ! Paradă a autospecialelor de gunoi, la Cislău
Articolul următorSpectacol caritabil pentru Bianca. A fost diagnosticată cu un sindrom rar