Elevii vor avea două vacanţe în plus în anul şcolar viitor faţă de cele din anul şcoar curent, potrivit comparaţiei făcute de Edupedu.ro între structura anului şcolar 2019-2020 şi proiectul de structura anului 2020-2021, publicat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Este vorba despre o vacanţă intersemestrială şi o vacanţă de primăvară.

În anul şcolar următor propunerea arată că vor fi mai multe vacanţe şcolare faţă de anul acesta şcolar. Concret, elevii vor avea o vacanţă intersemestrială suplimentară faţă de anul şcolar în curs, când vacanţa intersemestrială a coincis cu cea de iarnă.

Pe lânga asta apare o vacanţă de primăvară în plus, dat fiind faptul că Paştele catolic este la departare de cel ortodox, aşa că toţi elevii vor avea vacanţă şi de sărbătoarea catolică (10 zile calendaristice) şi de cea ortodoxă (10 zile calendaristice).

Dacă în acest an şcolar elevii români au avut cele mai lungi vacanţe de sărbători din Europa, 41 de zile libere – adică de Crăciun 23 de zile şi de Paşte 18 zile, pentru anul următor şcolar proiectul de structură arată că elevii vor avea 19 zile libere de Crăciun şi 10 zile de Paştele Ortodox. La acestea se adaugă încă 10 zile de vacanţă de Paştele catolic. În total 39 de zile de vacanţă de sărbători.

Semestrul I  a avut 15 săptămâni în acest an şcolar, iar propunerea este ca acesta să aibă 17 săptămâni în anul şcolar următor.

Semestrul II are 20 de săptămâni în anul şcolar prezent şi va avea, potrivit propunerii MEC 17 săptămâni în anul şcolar următor. Asta înseamnă că duratele semetrelor vor fi egale, iar în total anul va avea 34 de săptămâni, în loc de 35 câte sunt în anul şcolar aflat în derulare.

Articolul precedentUn nou focar de pestă porcină africană a fost descoperit într-o gospodărie din Buzău
Articolul următorPatru fotbaliști noi, la dispoziția lui Ilie Stan