Menţinerea unui mediu școlar sigur, protejat de diferitele forme de manifestare ale violenței, este o prioritate a Biroului Siguranță Școlară Buzău.

În data de 21 noiembrie a.c., elevii de gimnaziu din cadrul Școlii Gimnaziale nr.6 Râmnicu Sărat au participat la o activitate organizată, în vederea identificării situațiilor de bullying și cyberbullying, a mecanismelor de intervenție preventivă și a abordării acestora pentru creșterea gradului de siguranță școlară, a unui climat școlar centrat pe valorile democratice ale toleranței, respectului demnității umane și a non-violenței.

Pentru consolidarea acestui obiectiv, polițiștii au discutat prevenirea, gestionarea și combaterea bullyingului prin definirea comportamentelor de tip bullying și cyberbullying, a cauzelor și consecințelor acestora, prin mecanisme normative și legislative.

Bullyingul are fețe ascunse și se manifestă sub numeroase forme de comportament menite să provoace suferință.

Adolescenții implicați în cazurile de bullying și cyberbullying sunt mai predispuși la absenteism și abandon școlar, la rezultate școlare scăzute, au simptome de depresie și anxietate, nivel redus de încredere în sine. Mai mult, bullyingul prin toate formele sale de manifestare (verbale, emoționale, fizice, relaționale, cibernetice) și în lipsa unor măsuri concrete de identificare timpurie, prevenție și combatere poate deveni un factor cvasipredictor al delincvenței juvenile.

Seria activităților de pregătire a elevilor pentru a deveni “ambasadori antibullying”, a activităților de prevenire și combatere a fenomenului de bullying în școli a fost continuată în cadrul proiectului ”Școli fără bullying” implementat de către Organizația Salvăm Copiii.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentBănuit de furt calificat depistat de polițiști
Articolul următorRomânia își reia locul în ESA! Sebastian Burduja participă la reuniunea interministerială a Agenției Spațiale Europene