Elevii de la Pedagogic atrag atenţia asupra faptului că oraşul este blocat şi poluat de maşini

Anul acesta Ziua Planetei (22 aprilie 2019) se va celebra în timpul vacanţei, dar elevii de la Colegiul Naţional Pedagogic „Spiru Haret” au hotărât să celebreze în avanpremieră momentul. Coordonaţi de profesorii Cristina Iuliana Iacob, Mariana–Graţiela Dobre şi Bogdan Ştefan Hriţcu au organizat un marş de promovare a mijloacelor ecologice de transport, dorind să atragă atenţia asupra faptului că oraşul este blocat şi poluat de maşini la orele de începere şi de încheiere a cursurilor.

Acţiunea a fost realizată în cadrul unui proiect internaţional – „Let’ s take care of the planet” – iniţiat de Monde pluriel (Franţa) şi ASPEA (Portugalia), în cadrul căruia Colegiul Naţional Pedagogic „Spiru Haret” Buzău a fost reprezentat de elevii Cristiana Larisa Dinu, Bianca Raluca Titirez, Costin Alexandru Petre şi prof. Mariana-Graţiela Dobre.

La nivel local partenerii au fost PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BUZĂU, POLIŢIA MUNICIPIULUI BUZĂU – Biroul Rutier (reprezentat de comisarul de poliţie Rădulescu Cosmin) şi INSPECTORATUL JUDEŢEAN DE JANDARMI BUZĂU.

Articolul precedentGest fatal al unui adolescent de 15 ani. A ajuns în stare critică la spital
Articolul următorAutorul carnagiului de la Bâlhacu avea permisul reținut pentru alcool