Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a luat deja decizia închiderii colegiului. Mâine, cei peste 1000 de elevi ai colegiului Hasdeu vor rămâne acasă.

Astăzi, la ora 23:00, la Prefectură va avea loc o ședință de urgență ce are drept temă măsurile privind protejarea de infectarea cu noul virus COVID -19. Totul are loc în contextul confirmării primului caz de infectare cu noul virus, dar și de informațiile potrivit cărora un elev de clasa a X-a de la prestigiosul colegiu buzoian ar fi intrat în contact cu pacienta din Pârscov.

Un elev al Colegiului Naţional „Bogdan Petriceicu Hasdeu” locuia în gazdă la femeia de 73 de ani, diagnosticată cu COVID-19. Tânărul din Pârscov provenea dintr-o familie cu posibilități financiare reduse, iar mama sa îi asigura plata chiriei pentru a locui în casa femeii întoarse din Italia în urmă cu şapte zile.

După sosirea rezultatelor de la București, autoritățile sanitare buzoiene au demarat o anchetă epidemiologică ce îi vizează pe toți cei care au intrat în contact cu pacienta. Deși DSP a refuzat să facă vreo declarație pe acest subiect, se pare că fiul pacientei, partenera acestuia și un adolescent vor testaţi biologic pentru a se stabili dacă sunt purtători ai celui mai temut virus al momentului.

Articolul precedentÎncă două cazuri de coronavirus, în România, la București și Buzău
Articolul următorBuzoianca infectată cu coronavirus, transportată la București. Trei contacți, în carantină