Autoritățile județene caută soluții pentru reabilitarea unui drum forestier distrus în urma cutremurului de luna trecută.

Drumul forestier care face legătura între Mânzălești și Mănăstirea Găvanu a devenit impracticabil după cutremurul de 5,8 grade, produs pe data de 28 octombrie. Preotul mănăstirii și alte 7 călugărițe sunt în imposibilitatea de a pleca de la mănăstire cu un mijloc de transport, ei fiind nevoiți să parcurgă pe jos, prin pădure, aproximativ 3 kilometri.

„În zona Găvanu, urmare a cutremurului din data de 28 octombrie 2018, s-a agravat situația căii de acces spre Mânăstirea Găvanu, rămânând izolat un număr de 8 persoane – un părinte și 7 maici. Este imperios necesar deblocarea căii de acces, deoarece în caz de situație de urgență nu se poate interveni la locația respectivă. Singura cale de acces este prin pădure”, a declarat Viorel Moldoveanu, viceprimarul comunei Mânzălești.

Cornel Pitiș, directorul Direcției Silvice Buzău a menționat că instituția nu dispune de mijloacele necesare pentru a rezolva această situație.

Comitetul pentru Situații de Urgență a dispus ca măsură pentru deblocarea acestui drum solicitarea intervenției Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, prin distrugerea pe cale pirotehnică a grămezilor de bolovani.

Articolul precedentPremiul Special pentru proiectul de Centenar, oferit municipiului Buzău
Articolul următorVictorie crucială, pentru Gloria !