O fundaţie care aparţine unui om de afaceri din municipiul Buzău va dona municipalităţii o suprafaţă de teren de peste 24.000 de metri pătraţi pentru construirea unui spital municipal, la ieşirea din municipiul Buzău. Proiectul de parteneriat între fundaţie şi Primăria Buzău a fost aprobat în ședința de Consiliul Local Municipal desfășurată săptămâna aceasta. Condiţia impusă autorităţilor locale este ca spitalul să fie ridicat în termen de 7 ani, în caz contrar, urmând ca terenul să se întoarcă la donator. Primarul municipiului Buzău a dat asigurări că ”omul de afaceri are intenţii onorabile”.

Consilierii locali au aprobat un proiect de parteneriat între municipalitate şi Fundaţia Umanitară Agrinvest prin care cea din urma ar urma să doneze terenul dar şi să ajute cu bani la construirea unui spital municipal şi a unui centru de sănătate pe respectivul teren. 

„Omul de afaceri are intenţii onorabile. Este cetăţean român de 30 de ani, aici şi-a făcut facultatea, doctoratul s-a căsătorit şi stabilit la Buzău şi are cea mai importantă firmă în agricultură din partea asta de ţară şi este hotărât să ne ajute atât cu bani cât şi cu terenul pe care să construim viitorul spital municipal Nu vrea sa îşi facă reclamă pe chestia asta a zis doar că vrea sa dea ceva înapoi comunităţii din care face parte. Desigur, avem şi o condiţie, aceea ca, dacă nu se va construi nimic timp de 7 ani pe acel teren pe care ni-l pune la dispoziţie, atunci terenul se va întoarce la dânsul”, a declarat primarul Buzăului, Constantin Toma.

Potrivit proiectului de hotărâre aprobat marţi de aleşii locali, donaţia se va realiza în termen de 10 zile de la adoptarea proiectului.

Aici, vor mai construi pe un teren vecin, un centru tip ,,sat pentru bătrâni”, pentru îngrijirea persoanelor vârstnice.

A doua hotărâre de CLM se referă la transferul gratuit al secției de la Buzău a Spitalului CFR Galați, fiind de fapt primul pas în a avea Spital Municipal.

După realizarea construcției spitalului nou pe terenul primit, vom transfera toate activitățile Spitalului CFR în această nouă locație, unde vom avea și alte facilități moderne.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentArhiepiscopia Buzăului și Vrancei acordă burse de studiu și sociale elevilor și studenților
Articolul următorCE ESTE DEMENȚA?