Doar 4 elevi chiulangii au descoperit polițiștii în timpul unei razii de amploare

Poliţiştii din cadrul Biroului Poliţiei de Proximitate împreună cu poliţişti de ordine publică şi rutier de la Poliţia Municipiului Buzău au desfăşurat o activitate ce a avut ca scop prevenirea şi combaterea faptelor antisociale în zona unităților de învățământ, a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor, totodată fiind avute în atenţie şi situaţiile de absenteism şcolar.

Au fost efectuate verificări în unităţile de alimentaţie publică, care funcţionează în incinta și imediata apropiere a 14 unităţi de învăţământ din municipiu, ocazie cu care s-a urmărit legalitatea funcţionării, dar şi modul în care angajaţii societăţilor respective se conformează interdicţiei legale de a servi cu băuturi alcoolice minorii şi persoanele aflate în stare de ebrietate.

Pe perioada desfăşurării activităţilor au fost legitimate peste 60 de persoane, 4 fiind elevi care absentau de la cursuri. În urma neregulilor constatate au fost întocmite două informări ce vor fi înaintate unităţilor de învăţământ la care sunt înscrişi elevii.

Pentru neregulile constatate pe perioada desfăşurării acţiunii au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 3.800 lei.

În cadrul activităţilor, poliţiştii au discutat cu elevii despre normele şi regulile pe care trebuie să le respecte pentru a nu deveni victime sau autori ai unor fapte penale, toate persoanele primind pliante cu recomandări preventive.

La activitate au fost angrenaţi şi elevi aflaţi în practică la IPJ Buzău precum şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău.

Articolul precedentAutoritățile sanitare din Buzău, în alertă din cauza rujeolei. Nu pot stinge focarele
Articolul următorConsumatorii buzoieni, păcăliți. Grăsimi hidrogenate în loc de brînză